مقالات, نوشته ها

تفاوت ظرفیت اکانت های پلی استیشن چیست ؟

اکانت ظرفیتی پلی استیشن 4 و پلی استیشن 5 چیست و چه تفاوتی دارد؟

 

زمانی که پلی استیشن 5 عرضه شد، برخی متوجه شدند که بر روی لبه جلویی دستگاه، جای وارد کردن دیسک وجود ندارد. این موضوع برای همه تعجب برانگیز نبود چرا که گیمر ها مدت ها بر این گمان بودند که دوره عرضه دیسک بازی ها به پایان رسیده و نصب بازی ها فقط نیاز به اینترنت با سرعت مناسب دارد. البته نسخه “دیسک خور” دستگاه نیز به طور همزمان عرضه شد، ولی طرفداران قدیمی کنسول میدانند که وجود دیسک خوان می تواند مشکلات متعددی برای دستگاه ایجاد کند، مثل سر و صدای بیشتر، امکان خرابی دیسک خوان در استفاده های طولانی مدت و فشار به دستگاه در حین اجرای بازی ها از روی دیسک.

با این حال یکی از بزرگترین مزایای دیسک ها، امکان اشتراک گذاری آن با دوستان بود و برای برخی سوال بود که در دستگاه های بدون دیسک خوان چطور میتوان چنین کاری را انجام داد. خوشبختانه شرکت سونی مسیری حریصانه را در این زمینه پیش نگرفته است و در کنسول های دیجیتال، راهی برای اشتراک گذاری بازی ها ایجاد کرده است.

کنسول های پلی استیشن برای تمامی فعالیت های خود نیاز ساخت اکانت پلی استیشن دارند. این اکانت ها روش اصلی اشتراک گذاری بازی ها در بین دوستان و آشنایان است. قابلیت اشتراک گذاری اکانت یکی از روش های خرید بازی های پلی استیشن 4 و پلی استیشن 5 با قیمتی ارزانتر است. در فروشگاه های ایرانی، بسیاری از بازی های پلی استیشن، از این طریق با استفاده از ظرفیت اکانت پلی استیشن به فروش میرسند.

1

اشتراک گذاری اکانت های پلی استیشن

 

در کشورهای پیشرفته که سطح درآمد مردم بالا است، ممکن است کسی به آن صورت به مسئله اشتراک گذاری اکانت و خرید بازی به صورت اشتراکی اهمیت ندهد. ممکن است این قابلیت بیش از مزایا برای شخص دردسر داشته باشد که از محبوبیت آن  می کاهد. اما در کشور ما که قیمت بازی ها میتواند بسیار سنگین باشد قضیه کمی جدی تر است.

اگر به فروشگاه های بازی های پلی استیشن در اینترنت سر زده باشید، بدون شک با اصطلاحات “اکانت اشتراکی” و “اکانت ظرفیت یک، اکانت ظرفیت دو و اکانت ظرفیت سه” روبرو شده اید. حال برایمان سوال است که ظرفیت اکانت پلی استیشن چیست؟

به نظر میرسد که کلمه “ظرفیت” یک کلمه ساختگی در بین کاربران ایرانی است که امروزه به عنوان یک تعریف واحد از قابلیت های اشتراک گذاری اکانت های سونی جا افتاده است. به زبان ساده: ظرفیت اکانت پلی استیشن، امکان اشتراک گذاری یک اکانت بین چند کنسول است تا بتوانید بازی ها و یا پلن های پلی استیشن پلاس را به طور اشتراکی با دوستان خود استفاده کنید. برای روشن شدن بیشتر این موضوع، در ادامه راجب ظرفیت اکانت پلی استیشن بیشتر توضیح داده و مزایا و معایب هر کدام را شرح خواهیم داد.

2

ظرفیت یک اکانت پلی استیشن چیست؟

 

ظرفیت اکانت یک یا اکانت ظرفیت اول پلی استیشن، یک روش غیر قانونی برای اشتراک گذاری اکانت است که با استفاده از آن در واقع داریم شرکت سونی را گول میزنیم.

برای استفاده از این اکانت ها، ابتدا باید کنسو را به اینترنت وصل کنید. سپس وارد اکانت شوید و بازی مورد نظر خود را در اسرع وقت نصب کنید و بعد از نصب بازی اتصال اینترنت کنسول خود را قطع کنید. پس از آن به سایت سونی مراجعه کرده، از طریق سایت وارد تنظیمات اکانت خریداری شده شوید و اکانت را از روی کنسول خود غیر فعال (Deactivate) کنید.

بعد از انجام این مراحل می توانید، به اجرای بازی ها بپردازید. اما به خاطر داشته باشید، تا زمانی که اجرای بازی تمام نشده و بازی را پاک نکردید، نباید کنسول خود را به اینترنت وصل کنید. چرا که سونی بازی و اکانت را از دسترس شما خارج می کند و در برخی شرایط امکان بن شدن شما نیز وجود دارد.

برخی مدعی هستند که امکان آنلاین شدن و یا حتی آنلاین بازی کردن از طریق اکانت های ظرفیت یک وجود دارد و ریسک بلاک شدن اکانت و کنسول صد درصد نیست. ولی با توجه امکان بن شدن کامل و همیشگی کنسول از شبکه پلی استیشن، به نظر میرسد که ارزش ریسک کردن نداشته باشد.

نکات مهم ظرفیت اول

 

بازی و اکانت های ظرفیت یک، عموما قیمت بسیار پایینی دارند. امکان نصب مجدد بازی ها وجود ندارد و در صورت بن شدن هیچ تضمینی از سوی فروشنده دریافت نخواهید کرد. همچنین امکان فروش مجدد اکانت و بازی وجود ندارد. اما خوشبختانه بازی های نصب شده از طریق این اکانت ها، بر روی تمامی اکانت های موجود بر روی کنسول قابل اجراست.

استفاده از این نوع ظرفیت اکانت پلی استیشن، مناسب افرادی است که قصد دارند کاملا آفلاین باشند و بیشتر به بخش داستانی بازی ها اهمیت می دهند، اما در کل خرید چنین بازی و اکانت هایی را پیشنهاد نمی کنیم، چون به ریسک بلاک شدن کامل پلی استیشن نمی ارزد.

3

ظرفیت دو اکانت پلی استیشن چیست؟

 

ظرفیت دو اکانت یا اکانت ظرفیت دوم پلی استیشن را میتوانید یک روش رسمی معرفی شده توسط سونی، برای اشتراک گذاری بازی ها و سرویس پلی استیشن پلاس تلقی کنید. این روش کاملا قانونی بود و از طریق آن امکان اجرای بازی ها به صورت آنلاین و آفلاین وجود دارد.

زمانی که یک نفر یک بازی را بر روی اکانت خود خریداری می کند و سپس اکانت را به شما تحویل می دهد، شما با این اکانت وارد کنسول خود می شوید. سپس از طریق تنظیمات پلی استیشن 4 و یا پلی استیشن 5، این کنسول را به عنوان کنسول اصلی اکانت معرفی می کنید. این اقدام که به اصطلاح اکتیو کردن نیز نام دارد، در پلی استیشن 4 توسط گزینه پرایمری کردن اکانت و در پلی استیشن 5 با فعال کردن گزینه Console Sharing and offline play قابل انجام است. پس از انجام این کار میتوانید بگویید که “من از ظرفیت دوم این اکانت استفاده کرده ام”. حال میتوانید از اکانت خارج شده و به اکانت خود برگردید و به اجرای بازی ها بپردازید.

نکات مهم ظرفیت دوم

 

پس از این، تمامی اکانت های موجود بر روی کنسول شما میتوانند از  بازی ها و اشتراک های اکانت اکتیو شده استفاده کنند. امکان نصب مجدد بازی ها به دفعات وجود دارد و این اکانت ها اصولا توسط فروشندگان گارانتی می شوند.. همچنین امکان فروش مجدد اکانت و بازی ها وجود دارد. همین قابلیت ها باعث شده تا بازی و اکانت های ظرفیت دوم پلی استیشن، قیمت بالاتری داشته باشند. این ظرفیت اکانت پلی استیشن برای افرادی که قصد دارند بدون مشکل به صورت آنلاین بازی های خود را تجربه کنند مناسب است.

اگر پس از اتمام نیاز، اکانت را از کنسول خود غیر فعال کنید، ظرفیت دوم اکانت مجدد برای استفاده موجود می شود. یعنی میتوانید ظرفیت دوم اکانت را دوباره به فروش برسانید.

4

ظرفیت اکانت سه پلی استیشن چیست؟

 

ظرفیت سه و یا اکانت ظرفیت سوم پلی استیشن، به اکانتی گفته می شود که شما با آن وارد شوید و کنسول، اکانت را به عنوان اکانت اصلی خود نشناسد، چرا که بر روی یک کنسول دیگر اکتیو شده است منظور از اکتیو شده، در واقع همان ظرفیت دوم اکانت است که در بخش قبل از آن صحبت کردیم.

تصور کنید یک اکانت بازی با دوست خود اشتراکی خریده اید، شما اکانت را به دوستتان تحویل می دهید که ظرفیت دوم آن را بر روی کنسول خود اکتیو کند. سپس اکانت را به شما باز میگرداند. حال شما میتوانید بگویید “ظرفیت سوم اکانت در اختیار من است”. مشکلی که وجود دارد این است که شما باید به طور مکرر به اینترنت وصل باشید تا بتوانید از اکانت ظرفیت سه استفاده کنید. البته اتصال مکرر به این معنی نیست که حجم زیادی از ترافیک اینترنت شما کسر می شود و یا باید اینترنت بسیار پرسرعت داشته باشید.. فقط متصل بودن به اینترنت کافی است.

نکات مهم ظرفیت سوم

 

امکان فروش مجدد بازی و اکانت ظرفیت سوم وجود دارد. این اکانت ها توسط فروشندگان گارانتی می شوند و امکان نصب مجدد بازی ها وجود دارد. اما به دلیل عدم امکان آفلاین بودن کنسول در حین بازی، قیمت این اکانت ها کمی پایین تر از ظرفیت دو است.

در نظر داشته باشید که در صورت استفاده از ظرفیت سوم اکانت، فقط همان اکانت میتواند از بازی ها و اشتراک ها استفاده کند و دیگر اکانت های کنسول به آن دسترسی ندارند. یعنی برای اجرای بازی ها فقط باید از همان اکانت استفاده کنید. البته اگر ظرفیت دوم اکانت از روی کنسول دیگر غیر فعال شود، این محدودیت ها از روی کنسول برداشته می شود.

خرید این ظرفیت اکانت پلی استیشن، به افرادی که دسترسی به اینترنت ندارند و یا نمیتوانند به طور دائم وصل باشند، حتی برای اجرای بازی های آفلاین، پیشنهاد نمی شود.

5

کدام ظرفیت بهتر است؟

 

زمانی که صحبت از ظرفیت اکانت پلی استیشن می شود، بهترین ظرفیت بسته به نیاز شما دارد. همانطور که اشاره شد، به دلیل عدم اطمینان و امکان بن شدن کنسول و اکانت، خرید ظرفیت یک، پیشنهاد نمی شود و بهتر است که بسته به نیاز خود برای خرید ظرفیت دو و یا سوم اکانت اقدام کنید. اگر علاقه مند هستید بدون دردسر به صورت آنلاین و آفلاین بازی کنید، اکانت ظرفیت دو خریداری کنید و اگر اتصال کنسول به اینترنت به صورت 24 ساعته برایتان مشکل ساز نیست، برای خرید بازی و اکانت ظرفیت سوم اقدام کنید.

نتیجه گیری

 

ظرفیت اکانت پلی استیشن، روش مناسبی برای اشتراک گذاری بازی ها و یا سرویس های پلی استیشن پلاس است. اگر دوستان و آشنایان نزدیکی دارید که از گیمرهای کنسول هستند، میتوانید با هماهنگی یکدیگر به خرید اشتراکی بازی ها از این روش بپردازید و هزینه های خود را کاهش دهید. البته روش های دیگری نیز برای خرید بازی وجود دارد، مثل خرید گیفت کارت پلی استیشن و خرید مستقیم بازی های پلی استیشن از فروشگاه های اینترنتی. اما این روش ها با توجه به قیمت بالای بازی های برای همه مناسب نیست.

با استفاده از ظرفیت اول، دوم و یا سوم اکانت پلی استیشن، اشتراک گذاری اکانت و بازی ها بسیار ساده شده است. در این مقاله مزایا و معایب ظرفیت اکانت پلی استیشن را بررسی کردیم تا برای خرید ظرفیت مناسب تصمیم گیری کنید.

سوالات متداول

 

  • آیا امکان فروش ظرفیت دو و سوم اکانت به دفعات وجود دارد؟

بله، اما فروش ظرفیت اکانت پلی استیشن در طی سال محدودیت دارد و نمی توان به دفعات زیاد آن را بفروش رساند.

  • هر اکانت و بازی بین چند نفر اشتراک گذاری می شود؟

صرف نظر از ظرفیت یک، هر اکانت پلی استیشن را میتوان به صورت سه نفری استفاده کرد که شامل ظرفیت دوم برای پلی استیشن 4، ظرفیت دوم برای پلی استیشن 5 و ظرفیت سوم (خود اکانت) می شود.

  • آیا پلی استیشن پلاس نیز از طریق اشتراک گذاری اکانت قابل استفاده است؟

بله، با اشتراک گذاری اکانت، امکان استفاده از پلی استیشن پلاس  و تمام بازی های موجود در آن (بسته به پلن خریداری شده) نیز وجود دارد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید