خرید درون برنامه ای یا خرید درون بازی، اصطلاحی است که به طور مکرر آن را در فروشگاه های برنامه و بازی های کامپیوتری میبینیم. این اصطلاح اشاره به In-app purchase و یا In-game purchase دارد که به معنی محصولات و خدماتی است که شما پس از وارد شدن به یک بازی و برنامه می توانید خریداری کنید. در واقع این محتوا، آیتم ها و خدمات، اضافه بر سازمان هستند و به عنوان خدمات و محتوای پایه بازی یا نرم افزار معرفی نشده اند.
نیازی که توسط سازندگان ایجاد شد
در گذشته زمانی که یک بازی یا برنامه را خریداری می کردیم، تمامی خدمات، محتوا و آیتم های آن محصول به طور کامل در اختیار ما قرار میگرفت. با گذشت زمان و افزایش طول عمر محصولات دیجیتالی، کمپانی ها برای افزایش سود دهی پروژه های خود تغییراتی در استراتژی های فروش ایجاد کردند.
دلیل افزایش طول عمر بازی و نرم افزار ها، یک موضوع پر از بحث است. برخی آن را تغییر نیاز مصرف کننده می دانند. برخی دیگر نیز آن را نقشه استودیو ها در افزایش سود و درآمد خود از هر پروژه می بینند. دلیل آن هرچه که باشد، استقبال شدید مصرف کنندگان و سود سرسام آوری که شرکت ها از این اقدامات به جیب زده اند، نشان از یک چیز دارد: مصرف کننده خرید درون برنامه ای را پذیرفته و با آن علاقه دارد.
خرید درون برنامه ای، هم در رایگان و هم در پرمیوم
خرید درون برنامه ای هم در محصولات رایگان دیده شده است و هم در محصولات قابل خریداری. زمانی که یک برنامه رایگان عرضه می شود، شما میتوانید این برنامه را نصب کنید و از بخشی از خدمات آن استفاده کنید. ولی زمانی که به امکانات بیشتری نیاز دارید، باید با استفاده از in-app purchase اقدام به خرید کنید.
این موضوع شامل بازی ها نیز می شود. شما می توانید یک بازی کامپیوتری رایگان را نصب کنید، آن را بازی کنید و از آن لذت ببرید. در صورتی که در بازی آیتم، محتوا و یا قابلیت خاصی وجود دارد که به آن علاقه مند شده اید، باید برای دسترسی به آن مبلغی را بپردازید.
این نوع خرید ها، در بازی ها و برنامه های مختلف، اشکال مختلفی دارند. برخی محصولات، بخش های رایگان بزرگتری در اختیار کاربر قرار می دهند و گیمر ها کمتر احساس نیاز به پرداخت پول می کنند. برخی دیگر نیز از همان بدو ورود بازیکن را مجبور به استفاده از In-game purchase می کنند. این روش ها و استراتژی ها به طور مکرر در حال تغییر و تحول هستند.
همانطور که گفته شد، خرید درون بازی فقط مختص محصولات رایگان نیست. بازی و برنامه هایی که خریداری می کنید نیز ممکن است یک خدمت یا محتوای جداگانه را به شما بفروشند. از نگاه توسعه دهنده بازی یا نرم افزار، این خدمت یا محتوا، جزوی از محصول پایه خریداری شده نیست.
مزایای خرید درون برنامه ای چیست؟
حال در این بخش با یک مثال از مزایای خرید درون برنامه ای صحبت خواهیم کرد. یک بازی کامپیوتری مثل کالاف دیوتی وارزون را در نظر بگیرید. این عنوان یک بازی رایگان است. شما در بازی در نقش یک سرباز و جنگجو هستید که به صورت انفرادی و یا با همکاری دیگر بازیکن ها به رقابت با بقیه میپردازد. این سرباز دسترسی به انواع و اقسام سلاح ها، لباس ها و خودروهای مختلفی دارد. شما با اجرای بازی می توانید بسیاری از این سلاح ها و آیتم های مختلف را برای خود بدست آورید. در بازی مجموعه وسیعی از آیتم ها نیز وجود دارد که شما نمیتوانید با بازی کردن به آنها دسترسی داشته باشید.
در این بازی و عنوان های مشابه، یک فروشگاه وجود دارد که از طریق منوی اصلی قابل دسترسی هستند. این فروشگاه محلی برای فروش انواع سلاح های ویژه با طرح های جدید، آیتم های تزئینی مختلف، لباس های جدید و غیره وجود دارد. برای خرید این محصولات شما نیاز به استفاده از in-app purchase دارید.
فروشگاه های داخلی بازی ها به طور مکرر بروز رسانی می شوند و آیتم های جدیدی در آن اضافه می شود. فروش این محصولات از طرفی بازیکنان را به ادامه بازی ترغیب می کند. یک شخص، آیتم جدید را خریداری می کند و با هیجان استفاده از این سلاح و یا لباس جدید، ساعت ها به بازی ادامه می دهد و از آن لذت میبرد.
از طرفی فروش این محصولات اطمینان حاصل میکند تا سازندگان سود کافی برای ادامه توسعه بازی خواهد داشت تا محصولات و محتوای جدید بیشتری به بازی عرضه کنند.
خرید درون برنامه ای در ایران به چه شکل است؟
در فروشگاه های بازی و نرم افزار که در ایران دیده می شود، خدمات خرید درون برنامه ای، جزو یکی از پرکاربرد ترین و پرفروش ترین خدمات است.
در نظر داشته باشید که چنین خدماتی فقط در یک کشور مثل ایران دیده می شود. متاسفانه، مردم کشور ایران به هیچ یک از روش های پرداخت بین المللی مثل ویزا کارت، مستر کارت و پی پال دسترسی ندارند. به همین دلیل فروشگاه هایی مثل ویپاک پلاس افتتاح شده اند. ویپاک با ارائه خدمات خرید درون برنامه ای، به گیمر های ایرانی امکان دهد تا از فروشگاه داخلی بازی ها و برنامه ها خرید کنند.در واقع ویپاک پلاس، جای خالی روش های پرداختی بین المللی را برای ایرانیان پر می کند.
شما با مراجعه به بخش خرید درون بازی فروشگاه ما و بررسی محصولات موجود، بهتر متوجه خواهید شد که خرید درون بازی به چه معنی است. این محصولات شامل انواع آیتم های درون بازی می شود. انواع بتل پس ها، کوین ها، باندل ها و پکیج ها که از چندین اسکین و لباس مختلف تشکیل شده اند نیز همه از خدمات و محصولاتی هستند که از طریق خرید درون برنامه ای به مشتریان ارائه می شود.
سوالات متداول
- هزینه خرید درون برنامه ای در سایت های ایرانی چطور محاسبه می شود؟
هزینه خرید درون برنامه ای، شامل قیمت محصول، هرگونه مالیات و همچنین اجرت کار فروشگاه برای خرید محصول می شود.
- آیا می توان هزینه خرید درون برنامه ای را پایین آورد؟
بله، با خرید درون برنامه ای از ریجن های خاصی مثل کشور ترکیه، میتوان هزینه خرید درون برنامه ای را کاهش داد.